Azulejos v Portugalsku

V dnešním článku vám představíme malou část, i když významnou, z historie Portugalska. Doporučíme dobré víno a také něco dobrého. 

Azulejos dlaždičky s modrým vzorem, na bílém podkladě, jsou typickou součástí Portugalska. Najdete je běžně na domech a kostelech po celé zemi. Svůj původ mají v Persii a postupně se tato ozdoba stala součástí portugalských dějin. Dlaždičky mají různé vzory mozaiky, rostlin, zvířat nebo vyobrazené příběhy z běžného života lidí. Často je k vidění také propracovaný velký obraz poskládaný z mnoha dlaždiček. Postupem času Azulejos získalo i barvy zelené, žluté či zlaté. Pokud bude pro vás portugalsko pouze přestupní stanicí v pokračování cesty dále i tak si můžete tuto nádheru užít. Od roku 1980 jsou vybrané kousky Azujelos k prohlédnutí v muzeu. Zastávka metra Campo Grande je také krásně vyzdobena. Azulejos zdobí celé budovy a ohromné vnitřní prostory. Zkrátit čas při čekání, si můžete například prohlídkou několika patrového mořského akvária. 

Pro ty, kteří chtějí dovolenou strávit v této zemi, je Portugalsko nádherná a hlavně rozmanitá země, ve které najde každý svůj způsob odpočinku na dovolené. Aby byla návštěva cizí země efektivní, je potřeba pobyt naplánovat. Plánování není nepříjemná povinnost a ztráta času, je to příprava, díky které ihned po příjezdu začnete spojovat vaše vědomosti s tím co uvidíte. 

A jak si udělat přípravy ještě více příjemné? Se sklenkou kvalitního vína přímo z Portugalska. V našem e-shopu najdete vína bílá, červená i růžová. Až se vrátíte z dovolené, najdete v našem e-shopu své oblíbené značky a budete si tak moci připomínat krásnou dovolenou po celý zbytek roku. Někteří z vás jistě ocení i naší nabídku portugalských rumů.